Owsianka jest jednym z najlepszych wyborów śniadaniowych, które dadzą Ci energię przez cały dzień. Owies jest pełen błonnika i utrzyma Cię sytym przez cały dzień. Ale, jeśli chodzi o proces gotowania owsa, większość ludzi nie wie, jak gotować owies.
Istnieją dwa główne rodzaje metod gotowania owsa:
1) Owsianka
2) Owsianka
Teraz opowiem o różnych sposobach przygotowania owsa.
Gotowanie płatków owsianych
Jest to jeden z najlepszych wyborów śniadaniowych, który da Ci energię przez cały dzień. Wystarczy dodać 1/4 szklanki wrzącej wody do filiżanki walcowanych płatków owsianych i dobrze wymieszać. Gotuj go przez około 5 minut, a następnie dodaj mleko i cukier według swojego smaku. Możesz również dodać cynamon w proszku i gałkę muszkatołową w proszku, aby uczynić go bardziej smacznym.
Owsianka
Jest to najlepszy sposób na przygotowanie płatków owsianych. Robi się ją z tych samych składników co owsiankę, ale jedyna różnica polega na tym, że do miski z owsem dodajesz wrzącą wodę i dobrze mieszasz. Możesz użyć dowolnego rodzaju mleka, mleka w proszku, cukru i innych dodatków według własnego uznania.
Płatki owsiane na wodzie
Jest to najlepszy i najprostszy sposób na przygotowanie owsianki. Dodaj filiżankę wrzącej wody do filiżanki płatków owsianych i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj mleko i cukier zgodnie ze swoim smakiem. Jeśli nie lubisz słodkości owsa to możesz dodać syrop klonowy zamiast cukru.
Wnioski:
Istnieje wiele sposobów gotowania owsa, ale owsianka na wodzie jest najprostszym i najlepszym sposobem jej przygotowania. Doda Ci ona również energii na cały dzień.